Informatie nieuwe ouders

Wilt u uw kind aanmelden voor Het Palet? Wilt u meer weten over de school? Hieronder vindt u alle informatie.

Uw kind is welkom op Het Palet

Wij bereiden onze leerlingen samen met u, als ouders, voor op deze toekomst.

Het Palet

Op het Palet hebben we als doel om kinderen te helpen kennis en vaardigheden te ontwikkelen die ze in hun latere leven nodig hebben. De toekomstige samenleving zal totaal anders zijn dan de onze; ontwikkelingen voltrekken zich in een steeds sneller tempo. Wij bereiden onze leerlingen samen met u, als ouders, voor op deze toekomst.

Downloads

Hiernaast vindt u verschillende downloads voor verdere achtergrondinformatie van Het Palet.

Veelgestelde vragen

Mag ik mijn kind zomaar een dag vrij geven? Hoe zit het eigenlijk met de leerplicht? Wat zijn coachgesprekken? Is er een Ouderapp? Krijg antwoorden op uw vragen.

Hebben jullie een Ouderapp?

Snelle en duidelijke informatie verstrekken vinden wij belangrijk. Daarom maken wij gebruik van het communicatiemiddel Social Schools (app). Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Heeft Het Palet een nieuwsbrief?

De nieuwsbrief Paletpost wordt maandelijks digitaal naar u verzonden. Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van uiteenlopende zaken die spelen bij ons op school.

Hoe vraag ik verlof aan?

Verlof aanvragen kunt u doen via dit formulier.

In welke gevallen kunt u extra verlof aanvragen?

De leerplichtwet kent geen snipperdagen (bijvoorbeeld om een dag eerder op vakantie te gaan), maar in bijzondere omstandigheden kunt u wel extra verlof aanvragen.

Extra verlof kunt u aanvragen bij de school of de leerplichtambtenaar. Om tijd te creëren voor overleg of eventuele bezwaarprocedure, dient uw verlofaanvraag minimaal 8 weken van tevoren bij de directeur van de school binnen te zijn. Dit geldt niet in het geval er sprake is van bijzondere omstandigheden.


Vanaf welke leeftijd is een kind leerplichtig?

De echte leerplicht begint op de eerste dag van de maand, die volgt op de maand dat een kind vijf jaar is geworden. Bijvoorbeeld, als de vijfde verjaardag op 10 oktober valt, is het kind op de eerste schooldag van november leerplichtig. Soms is een volledige schoolweek te lang voor jonge leerlingen. Daarom biedt de leerplichtwet een mogelijkheid tot vrijstelling. Ouders van een vierjarige leerling mogen, in goed overleg met de directie, hun kind maximaal vijf uur per week thuishouden.

Wat zijn coachgesprekken?

Tijdens het schooljaar vinden er zes coachgesprekken per jaar plaats. Tijdens zo’n gesprek bespreekt de coach met u en uw kind erbij hoe het leren de afgelopen periode is gegaan. Daarnaast worden er afspraken gemaakt waar uw kind de komende periode mee aan het werk gaat. Naarmate een leerling ouder wordt zal het een steeds grotere rol in het coachgesprek nemen met als doel dat leerlingen, passend bij hun eigen ontwikkeling, mede-eigenaar van hun eigen leerproces wordt.

Tijdens de basisschoolperiode van uw kind(eren) wilt u natuurlijk zoveel mogelijk betrokken zijn. Een goede relatie tussen ouder en school willen wij graag waarborgen. U wilt immers nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van uw kind. Door goed met u te communiceren en u met ons, gaan we uit van een goede vertrouwensband en samenwerking. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de schoolomgeving en thuissituatie goed op elkaar is afgestemd.

Lees meer over het reilen en zeilen op school

De wereld van morgen is digitaal, uitdagender, flexibeler en opbrengstgerichter. En om er voor te zorgen dat uw kind zich staande kan houden in die wereld van morgen, bieden wij op onze school Onderwijs van de 21ste eeuw aan. We integreren de digitale wereld in onze lessen. Zo is er ruimte voor de behoeften en talenten van onze leerlingen en behalen we samen de beste resultaten.